راهکار های جلوگیری از بروز اسهال در اثر تغییر ناگهانی رژیم غذایی

راهکار های جلوگیری از بروز اسهال در اثر تغییر ناگهانی رژیم غذایی

0 دیدگاه 25 مرداد 1401 چاپ خبر بازدید: 552
راهکار های جلوگیری از بروز اسهال در اثر تغییر ناگهانی رژیم غذایی
اسهال در سگ ها اغلب به واسطه ی رژیم غذایی نامطلوب ایجاد می شود. وقتی سگی غذای فاسد یا آلوده یا یک ماده غذایی که به آن حساسیت دارد می خورد، اغلب باعث ناراحتی معده او می شود.

اسهال در سگ ها اغلب به واسطه ی رژیم غذایی نامطلوب ایجاد می شود. وقتی سگی غذای فاسد یا آلوده یا یک ماده غذایی که به آن حساسیت دارد می خورد، اغلب باعث ناراحتی معده او می شود.

به گزارش پایگاه خبری "دامپزشک" ، مواردی وجود دارد که اسهال ناشی از غذای فاسد یا آلوده نمی باشد. گاهی اوقات حتی یک رژیم غذایی کاملاً متعادل و فرموله شده می تواند باعث اسهال شود. این معمولا زمانی اتفاق می افتد که تغییر ناگهانی از یک رژیم غذایی به رژیم دیگر رخ می دهد.

 

انتخاب رژیم غذایی مناسب برای سگ :

بدون شک تغذیه مهمترین مؤلفه در حفظ سلامت سگ شما است. سلامت و عملکرد بهینه تقریباً تمام اندام‌های بدن در نهایت به رژیم غذایی سگ شما بستگی دارد، از دوران توله بودن تا زمانی که بالغ شود. بنابراین بسیار مهم است که بهترین و مناسب ترین رژیم غذایی را برای سگ خود انتخاب کنید.

هیچ رژیم غذایی کاملی برای سگ وجود ندارد. نیازهای تغذیه ای آنها با تغییرات متفاوتی در زندگی خود تغییر می کند. نیازهای تغذیه ای نیز به نوع و نژاد سگ و محیطی که در آن زندگی می کند بستگی دارد. اجزای موجود در رژیم غذایی سگ مانند محتوای پروتئین و چربی باید در انتخاب رژیم غذایی برای سگ شما به دقت مورد توجه قرار گیرند، زیرا این موارد می توانند تأثیر زیادی  در دراز مدت بر روی سگ شما داشته باشند.

با افزایش سن حیوان، نیاز به این مواد مغذی تغییر خواهد کرد. به این ترتیب، مواردی وجود خواهد داشت که شما باید رژیم غذایی سگ خود را تغییر دهید. با این حال، تغییر رژیم غذایی آنقدرها هم که به نظر می رسد ساده نیست. اگر به درستی انجام نشود، سگ ممکن است واکنش های غذایی نامطلوبی داشته باشد که منجر به علائم گوارشی مانند استفراغ و اسهال شود.

 

علائم واکنش های نامطلوب غذایی در سگ ها :

واکنش نامطلوب غذایی یک اصطلاح عمومی است که برای توصیف هرگونه واکنش مضر برای سلامتی سگ از غذا، مسمومیت غذایی، آلرژی غذایی یا هر مشکل گوارشی ناشی از غذا استفاده می شود.

هضم و جذب غذای خورده شده به شدت به آنزیم هایی که معده و روده تولید می کنند و همچنین جمعیت میکروبیوم موجود در  روده بستگی دارد. نوع آنزیم های گوارشی و میکروبیوم بستگی به غذایی دارد که توسط سگ خورده می شود و بر این اساس در طول تغییر رژیم غذایی تغییر می کند.

به عنوان مثال، یک توله سگ دارای آنزیم های گوارشی است که برای هضم پروتئین شیر مناسب تر است و اگر رژیم غذایی با حداقل یا بدون اجزای شیر به او داده شود، دچار سوء هاضمه و مشکلات گوارشی خواهد شد. با افزایش سن، آنزیم های گوارشی آن ها تغییر می کند تا بتواند منابع پروتئینی پیچیده تری مانند گوشت و محصولات مبتنی بر گوشت را هضم و پردازش کند.

 

 

این موضوع در مورد سگ های بالغ که از رژیم غذایی خاصی استفاده می کنند نیز صادق است. آنزیم‌های گوارشی و میکروبیوم آن‌ها با رژیم غذایی که به خوردن آن عادت دارند، سازگار شده است. تغییر ناگهانی در نوع رژیم غذایی، باعث واکنش التهابی در امتداد پوشش روده می شود که منجر به علائم گوارشی مانند استفراغ و اسهال می شود.

اکثر موارد اسهال ناشی از تغییرات ناگهانی رژیم غذایی را می توان به راحتی با تغییر رژیم غذایی که سگ به آن عادت کرده است، اصلاح کرد. همانطور که در بالا ذکر شد، واکنش نامطلوب غذایی در طول تغییر رژیم غذایی زمانی اتفاق می‌افتد که آنزیم‌های گوارشی در سیستم گوارشی سگ نتوانند به طور کامل اجزای موجود در رژیم غذایی جدید را پردازش کنند و منجر به اسهال و استفراغ شود. بازگشت به غذای قدیمی ، به کنترل علائم مرتبط با واکنش نامطلوب غذایی کمک می کند.

در مواردی که علائم شدید باشد، ممکن است برای کنترل کامل اختلالات گوارشی، به مدیریت پزشکی مانند داروهای ضد اسهال و ضد استفراغ نیاز باشد. موارد شدید می تواند مجرای روده را مستعد عفونت ثانویه و تکثیر باکتری های بیماری زا و فرصت طلب کند که برای درمان نیاز به درمان ضد باکتریایی دارند.

اکثر موارد استفراغ و اسهال ناشی از تغییر رژیم غذایی زمانی اتفاق می افتد که تغییر ناگهانی انجام شود. تغییر ناگهانی در رژیم غذایی سگ باعث هضم نامناسب مواد غذایی می شود. با این حال، با انتقال تدریجی از یک رژیم غذایی به رژیم دیگر می توان به راحتی از این امر جلوگیری کرد. انتقال آهسته به سیستم گوارش اجازه می دهد تا آنزیم های لازم را برای هضم رژیم تازه معرفی شده تنظیم و تولید کند. تغییر مناسب در رژیم غذایی معمولاً یک انتقال یک هفته ای است و این روند را دنبال می کند:

 

روز 1-2 : 25% رژیم جدید و 75% رژیم قدیمی

 

روز 3-4 : 50٪ رژیم غذایی جدید و 50٪ رژیم غذایی قدیمی

 

روز 5-6 : 75% رژیم جدید و 25% رژیم قدیمی

 

روز 7: رژیم 100٪ جدید (کاملاً تغییر یافته)

 

این تغییر تدریجی رژیم غذایی یک هفته ای اغلب برای جلوگیری از بروز استفراغ و اسهال کافی است. برخی از سگ هایی که معده بسیار حساسی دارند ممکن است نیاز به انتقال طولانی تری داشته باشند، اما همین اصل صدق می کند.

به این وب سایت رای دهید